Frankfurt-directeur wil bekerwinnaars in CL

19 november 2013, 13:47

Het feit dat steeds dezelfde clubs deelnemen aan de Champions League, is directeur Bruno Hübner van Eintracht Frankfurt een doorn in het oog. Het gat tussen de absolute top en de rest wordt daardoor steeds groter, stelt hij vast. In Sport Bild pleit Hübner er dan ook voor om de beschikbare CL-plaatsen anders te verdelen.

"Een idee kan zijn om de bekerwinnaars van ieder land toe te laten tot de Champions League. Daardoor hebben andere teams de kans om een keer mee te doen aan dat toernooi", zegt Hübner, die met Frankfurt dit seizoen actief is in de Europa League. In dat toernooi is het prijzengeld vele malen lager dan in de Champions League.

Het idee van Hübner kan zijn collega Christian Heidel van een andere club uit de Bundesliga, FSV Mainz wel bekoren. Ook hij wil af van het systeem waarin de top-vier van de grootste voetballanden, waaronder Duitsland, de CL in mag. "Maximaal de nummer twee van een land zou nog in de Champions League mogen spelen. Door het huidige systeem hebben sommige clubs een abonnement op deelname en dat leidt er toe dat deze clubs zich op financieel gebied afscheiden van de rest", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen