Tiental Kroatië beëindigt IJslandse WK-droom

19 november 2013, 22:05   Bijgewerkt: 19 november 2013, 23:39

Het sprookje van IJsland is voorbij. De Noord-Europeanen speelden dinsdag in de return in en tegen Kroatië ruim een helft tegen tien man, maar wisten hun stunt desondanks niet te voltooien. Er werd met 2-0 verloren in Zagreb. Mario Mandzukic opende de score voor Kroatië, maar kreeg niet veel later rood. Desondanks stelde Darijo Srna na rust het WK-ticket definitief veilig voor Kroatië.

IJsland speelde decennia een rol in de marge van het internationale voetbal, maar beschikt nu over een redelijke lichting en de loting zat bovendien mee. In een groep met Zwitserland, Slovenië, Noorwegen, Albanië en Cyprus, niet de meest sterke poule, eindigden de IJslanders achter de Zwitsers als tweede.

De heenwedstrijd in Reykjavik was vrijdag in 0-0 geëindigd, waardoor IJsland in Zagreb, waar Björn Kuipers de leiding had, sowieso moest scoren om uitzicht te houden op zijn debuut op een eindtoernooi. Dat lukte niet.

Kuipers

Kuipers

Met een man meer wist IJsland eigenlijk nooit echt gevaarlijk te worden. Vlak na de pauze werd het zelfs nog 2-0 dankzij Srna. Het is de vierde keer dat Kroatië als zelfstandig land gaat deelnemen aan de mondiale titelstrijd. Bij zijn WK-debuut, in 1998 eindigde het als derde. Oranje werd in de strijd om het brons verslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen