'Oranje kan Brazilië, Frankrijk en Japan loten op WK'

20 november 2013, 13:11

Nu 31 van de 32 deelnemers aan het WK bekend zijn, kan voorzichtig worden gekeken naar mogelijke scenario's bij de loting. Het Franse l'Equipe denkt te weten hoe de potten ingedeeld worden en daaruit blijkt dat een heuse 'poule des doods' mogelijk is. Oranje zou namelijk tegen Brazilië, Frankrijk en Japan kunnen loten.

De 32 deelnemers worden, voor de loting, verdeeld over vier potten. In pot één zitten de acht groepshoofden. Dit zijn Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, België, Colombia, Zwitserland en Uruguay, mits de Uruguayanen vanavond afrekenen met Jordanië. In pot 2 komen volgens de toonaangevende sportkrant de Europese landen terecht, met uitzondering van Frankrijk. Omdat Frankrijk van alle Europese landen de laagste positie op de FIFA World Ranking bezet, komen zij in een lagere pot. In deze pot zouden ook alle overige deelnemers uit Zuid-Amerika en Afrika zitten.

Pot vier bestaat, als we l'Equipe mogen geloven, uit alle deelnemers uit Azië en Noord- en Midden-Amerika. Dit zijn de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Zuid-Korea en Australië. Van dit achttal lijkt Japan het sterkst, het land baarde deze week opzien in oefenwedstrijden tegen Oranje en België.

Als deze indeling klopt, kan voor Oranje op het wereldkampioenschap dus een groep ontstaan met bijvoorbeeld Brazilië, Frankrijk en Japan. In het meest gunstige geval kan het echter ook een poule met Zwitserland, Algerije en Costa Rica worden.

De pot-indeling volgens l'Equipe

Pot 1: Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, België, Colombia, Zwitserland, Uruguay

Pot 2: Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Bosnië, Kroatië, Griekenland, Rusland

Pot 3: Frankrijk, Chili, Ecuador, Ghana, Algerije, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust

Pot 4: VS, Mexico, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Zuid-Korea, Australië

De loting voor het WK vindt plaats op 6 december,

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen