Oranje in 2013: bouwen en presteren tegelijk

20 november 2013, 15:00

Twaalf interlands, zeven zeges, vijf gelijke spelen, nul nederlagen, elf debutanten en een WK-ticket. Dat is de fraaie balans van Oranje over het interlandjaar 2013. De wedstrijd tegen Colombia betekende voor de ploeg van coach Louis van Gaal het slotstuk van het jaar, waarin de trainer er in slaagde om te bouwen en te presteren tegelijk. Oranje bleef zelfs al enige Europese land ongeslagen en dat is een prestatie om trots op te zijn. FCUpdate.nl blikt terug op een bewogen interlandjaar.

Het zou een aardige quizvraag zijn: tegen wie opende Oranje het interlandjaar 2013? Dat heel veel mensen de vriendschappelijk wedstrijd tegen Italië, begin februari in de ArenA, misschien vergeten zijn, is niet zo gek. Het werd 1-1, omdat Marco Verratti in de slotminuut scoorde namens Italië. Jeremain Lens maakte de goal voor Oranje, dat met Daley Blind, Ola John en Jonathan de Guzman drie debutanten in de gelederen had. Jordy Clasie, Adam Maher en Kevin Strootman vormden het middenveld.

In twaalf wedstrijden zeven keer winnen, niet verliezen en dertig keer scoren: dat zijn cijfers om trots op te zijn en dat is coach Van Gaal ook. Zijn beleid is niet onomstreden, hij durft risico's nemen met jonge en onervaren spelers en tegen heilige huisjes aan te schoppen. Maar zeker is dat er dankzij Van Gaal een frisse wind waait bij Oranje, een wind richting Brazilië. Daar moet het in 2014 gaan gebeuren.

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen