Recordkeeper Ceni evenaart mijlpaal Pelé

21 november 2013, 10:12

Doelman Rogerio Centi heeft een nieuwe mijlpaal aan zijn indrukwekkende carrière toegevoegd. Centi speelde in het Copa Sudamericana-duel met Ponte Preta zijn 1115e wedstrijd voor Sao Paulo FC en evenaarde daarmee een oud record van Pelé, die 1115 wedstrijden en zijn gehele carrière in het shirt van Santos speelde.

Helaas kon Centi zijn mijlpaal niet vieren met een overwinning, want hij moest de bal diverse malen uit het net vissen. Sao Paulo verloor met 3-1 van Ponte Preta en moet vrezen dat het de finale van de Zuid-Amerikaanse beker niet haalt.

De inmiddels 40-jarige sluitpost staat ook bekend als meest scorende doelman aller tijden. De teller staat inmiddels op 113 doelpunten, die allemaal voortkwamen uit vrije trappen (59) of strafschoppen (54). Hij is bezig aan zijn 22e seizoen bij de ploeg.

Op Nederlands gebied is Sjaak Swart recordhouder, hij speelde 596 officiële duels in het shirt van Ajax. De meest scorende doelman is Jan van Grinsven: de oud FC Den Bosch-doelman scoorde tussen 1981 en 1999 twee keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen