Zidan toch niet in het gevang: "Groot misverstand"

22 november 2013, 11:53

Mohamed Zidan ontkent de berichten dat hij zes jaar gevangenisstraf moet uitzitten. Woensdagavond werd bekend dat de voormalige Dortmund-speler veroordeeld was tot de straf wegens fraude, maar het geheel is volgens de 31-jarige voetballer opgeblazen.

Hij verklaarde in een persbericht, verspreid onder Deense media, geschrokken te zijn van de berichtgeving over zijn veroordeling. "Het is allemaal gebaseerd op een groot misverstand. Ik had een geschil met een bouwbedrijf, maar dat is nu opgelost. De rechter heeft de uitspraak ongedaan gemaakt."

Volgens Zidan betreft het een zaak uit 2007. Hij kocht toen een nieuwbouwvilla in Egypte, maar door de onrust in het land was het in 2010 nog niet bewoonbaar, ondanks beloftes van de aannamer. "Daarop ben ik gestopt met het betalen van de rekeningen voor de bouw, en zo belandde het geheel bij de rechtbank", legt hij uit. De zaak diende echter zonder dat hij daarvan weet had.

Hij gaf aan begrip te hebben voor de berichtgeving in de diverse media. "Ik snap dat ik als bekende voetballer in de spotlights sta, en dat journalisten hun werk moeten doen, maar dit is een storm in een glas water. Ik ben vast niet de enige die ooit ergens voor betaalde, maar dat niet heeft gekregen. Maar het misverstand is nu opgelost en ik kijk uit naar het moment dat ik het huis kan bewonen, dat mij in 2010 al was beloofd."

Vandaag de dag woont hij in Abu Dhabi, waar hij voor Bani Yas speelt. Hij staat daar nog onder contract tot 2014.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen