Bosz: "Koppositie brengt extra druk met zich mee"

22 november 2013, 13:44   Bijgewerkt: 22 november 2013, 14:20

Vitesse, de huidige koploper van de Eredivisie, gaat aanstaande zondag (14.30 uur) op bezoek bij Go Ahead Eagles. Na de interlandonderbreking stond de complete selectie van trainer Peter Bosz vrijdag weer op het veld, om zich voor te bereiden op het duel in de Adelaarshorst.

Dat het duel tegen de Eagles, vanwege de koppositie, voor extra druk zorgt bij Vitesse, sluit Bosz niet uit: “Ik kan me voorstellen dat het extra druk met zich meeneemt. Daar moeten we als ploeg meer leren omgaan. Voor veel jongens is het nieuw. Je leert het alleen door bovenaan te staan. We moeten daar zien te blijven”, zo stelt de Vitesse-coach op het digitale thuis van de Arnhemmers.

Bosz zag dat Davy Pröpper en kersverse vader Patrick van Aanholt zich mochten melden bij het Nederlands elftal. Het oproepen van het Vitesse-tweetal zegt veel over de ontwikkeling van de Arnhemse ploeg. “Ik ben trots, net als iedereen binnen de club. Ze zijn geselecteerd voor hun goede spel. Het is vooral speciaal voor de jongens. Ze zijn al weer sinds woensdag terug. Patrick heb ik teruggestuurd naar zijn vrouw en zoon. Net als Christian Atsu. Ook hij had zijn pasgeboren kindje nog niet gezien”, aldus Bosz.

Vitesse, dat het in Deventer moet stellen zonder de geschorste Kelvin Leerdam, treft in de Eagles een ploeg die in eigen huis al een jaar ongeslagen is. “Het is leuk om naar te kijken. Ze speelden ook vorig seizoen in de Jupiler League al goed voetbal. Ze komen nu wat minder vaak aan voetballen toe, maar de intentie is er. Thuis en uit is wel een verschil”, weet Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen