'FA verzoekt topclubs geen oefenduels te spelen'

22 november 2013, 14:39

De Engelse voetbalbond FA gaat de Premier League-topclubs verzoeken om geen vriendschappelijke wedstrijden in te plannen die na afloop van het seizoen gespeeld zullen worden. De FA wil namelijk dat de selectie van het nationale elftal van Engeland uitgerust aan de voorbereiding van het WK begint. Dit meldt The Times.

Het Premier League-seizoen zal eindigen op 11 mei. Dit is een week eerder dan vorig seizoen, waarmee bewerkstelligd wordt dat de spelers meer rust hebben in aanloop naar het WK in Brazilië, dat op 12 juni zal starten. De Engelse selectie zal op 25 mei (een dag na de Champions League-finale) bij elkaar komen, om zich te prepareren voor het eindtoernooi. Engeland-bondscoach Roy Hodgson wil dat zijn selectie dan zo fris mogelijk zal zijn.

Aan het einde van vorig seizoen speelde Chelsea en Manchester City twee maal tegen elkaar in de Verenigde Staten, terwijl Tottenham Hotspur Jamaica trof in de Bahamas. Bondscoach Hodgson toonde zijn frustratie hierover, aangezien het van invloed zou zijn geweest op de voorbereidingen op bepaalde interlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen