Vd Brom verliest bij Charleroi, Been krijgt pak slaag

23 november 2013, 22:01

Anderlecht haalde uit de afgelopen drie competitiewedstrijden de volle negen punten, maar het lek bij de ploeg van coach John van den Brom is toch nog niet helemaal boven. Zaterdag verloor de landskampioen met 2-1 bij Charleroi.

Evenals vorig jaar begon de wedstrijd tussen Charleroi en Anderlecht met enige vertraging. Maar waar dat vorig jaar werd veroorzaakt door een gewapende man in de buurt van het stadion van de Waalse club, was nu een onschuldige file de oorzaak van het oponthoud. De spelersbus van Anderlecht stond lang muurvast in het verkeer.

Wellicht daardoor waren de manschappen van Van den Brom in de openingsfase niet al te scherp. Charleroi startte beter. Daarna herpakte Anderlecht zich wel enigszins, maar in de tweede helft ging het alsnog verkeerd voor de bezoekers. David Pollet en Neeskens Kebano zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Guillaume Gillet bracht een kwartier voor tijd de spanning wel terug, maar de 2-2 bleef uit. Basisspeler Demy de Zeeuw kon de Anderlecht-nederlaag niet voorkomen. Bram Nuytinck bleef de hele wedstrijd op de bank.

Ook Mario Been leed een nederlaag. De Nederlandse tacticus zag zijn Racing Genk met liefst 4-0 ten onder gaan bij Oostende. Laurent Depoitre, Nyasha Mushekwi, Laurent Depoitre en Yohan Brouckaert voltrokken het vonnis over Genk. Bij winst had Genk de koppositie, in elk geval voor één dag, overgenomen van Standard Luik. Zulte Waregem slaagde daar wel in, na een 3-1 zege op KV Mechelen.

Zulte Waregem heeft na zestien duels 35 punten, één meer dan Standard. Genk staat met 32 punten derde, met één punt voorsprong op nummer vier Anderlecht. Standard speelt zondag nog de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Bergen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen