Milan en Napoli morsen, Balotelli mist weer penalty

23 november 2013, 22:44   Bijgewerkt: 23 november 2013, 23:23

AC Milan en Napoli hebben zaterdag duur puntenverlies geleden in de Serie A. Milan kwam in het eigen San Siro, terwijl het ruim een helft een man meer had, niet verder dan 1-1 tegen Genoa. Mario Balotelli had dat kunnen voorkomen, maar de spits miste opnieuw een strafschop. Napoli liet zich in het eigen Stadio San Paolo verrassen door Parma: 0-1.

Milan, met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis, kende nog wel een uitstekend begin. Op aangeven van De Jong zette Kaka i Rossoneri al in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong. Emanuelson deed het goede werk vier minuten later alweer teniet. De linksback legde Sime Vrsaljko neer en arbiter Gervasoni kende Genoa om die reden een strafschop toe. Alberto Gilardino schoot raak (1-1).

Een klein half uur later mocht ook Milan een strafschop nemen, nadat Thomas Manfredini Mario Balotelli onderuit had getrokken. De dader kreeg rood, het slachtoffer zette zich zelf achter de bal. Balotelli, lange tijd waren penalty's bij hem een zekerheidje, maar dit seizoen maakte Napoli-keeper Reina een einde aan zijn foutloze reeks.

Hoewel Balotelli daarna nog wel vanaf elf meter wist te scoren tegen Ajax, zal hij toch wat vertrouwen kwijt zijn. Tegen Genoa was zijn inzet verre van overtuigend, waardoor doelman Matia Perin simpel kon redden. Maar met een man meer had Milan nog genoeg tijd om puntenverlies te voorkomen, zo leek het. Kansen kreeg de thuisclub inderdaad, maar scoren deed het niet meer.

Iets zuidelijker maakten Napoli en Parma er in San Paolo een leuke, open wedstrijd van. De bezoekers spelen dit seizoen onder leiding van coach Roberto Donadoni zoveel mogelijk met aanvallende intenties en dat was ook in Napels te zien. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij de equipe uit Emilia-Romagna uiteindelijk zegevierde.

Dat was te danken aan een treffer van Antonio Cassano in de 81ste minuut. De aanvaller schoot binnen na een rush van ongeveer dertig meter. Napoli was via Dries Mertens nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde op de bovenkant van de lat.

Milan staat met veertien punten elfde in de Serie A. Parma, dat zestien punten heeft, kwam voorbij. Napoli blijft derde met 28 punten, maar de achterstand op koploper AS Roma (32 punten) en nummer twee Juventus (31) kan later deze speelronde oplopen. Bovendien kan Inter zondag op gelijke hoogte komen met i Azzurri. Daarvoor moeten i Nerazzurri winnen bij Bologna.