Groep G: Alderweireld helpt Zenit aan remise

Ger
26 november 2013, 22:48   Bijgewerkt: 26 november 2013, 23:09

Atletico Madrid heeft voor het eerst punten laten liggen in de groep G van de Champions League. De Spaanse formatie speelde op bezoek bij Zenit Sint Petersburg met 1-1 gelijk. Atletico had de vorige vier wedstrijden allemaal gewonnen. Door die serie waren de manschappen van trainer Diego Simeone al zeker van de volgende ronde.

Toby Alderweireld speelde op Russische bodem een ongelukkige rol bij Atletico. De Belgische oud-Ajacied kopte de bal een kwartier voor tijd met een grote boog achter zijn eigen doelman en landgenoot Thibaut Courtois. Het betekende de 1-1. Adrián had de bezoekers uit Madrid in de 53e minuut op voorsprong gezet.

Austria Wien bleef in de uitwedstrijd tegen FC Porto op een gelijkspel: 1-1. Roman Kienast de score voor de Oostenrijkers. In het begin van de tweede helft kopte Jackson Martinez de gelijkmaker binnen. Door het resultaat valt het doek voor Austria in de groepsfase van de Champions League. Porto mag nog wel hopen op de achtste finales. De achterstand op Zenit is slechts een punt.