Russische clubs nerveus gemaakt door regering

27 november 2013, 11:19   Bijgewerkt: 27 november 2013, 11:36

Het Russische voetbal kan wel eens een grote transformatie ondergaan in de komende jaren. De Russische regering onderzoekt of het de sponsoring van staatsbedrijven aan sportclubs kan verbieden. Daarmee zou een aantal clubs hard geraakt worden in de financiële huishouding.

Clubs die dan hard getroffen zouden worden zijn koploper Zenit St. Petersburg en Tom Tomsk, de huidige nummer dertien van de Russische Premier League. Algemeen directeur Artyon Fomenko waarschuwt in de Russische media voor de desastreuze gevolgen die de nieuwe wet kan hebben. Het budget van de club is voor 85 tot 90 procent afhankelijk van Gazprom en Rosneft. Beide staatsbedrijven wisten de club vorig jaar van een faillissement te redden. "We zijn wel druk bezig om ons eigen inkomen te verhogen, maar dat is best moeilijk. Dat kan alleen over een periode van langere tijd".

Sponsoring en investeringen van private ondernemingen zijn wel toegestaan in de nieuwe wet. Clubs als FC Krasnodar plukken daar de vruchten van, zei Fomenko. "Er zijn eigenaren van private bedrijven die fan zijn van een bepaalde sport. Maar er zijn op dit moment in Rusland te weinig bedrijven die genoeg geld hebben om te kunnen investeren om de sport op Europees niveau te ondersteunen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen