Gudelj wijst AZ de weg naar zege en overwintering

28 november 2013, 20:52   Bijgewerkt: 28 november 2013, 21:07

AZ heeft zich donderdagavond zonder al te veel problemen weten te kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League. Er werd met 2-0 gewonnen van Maccabi Haifa, terwijl de Alkmaarders op voorhand aan één punt genoeg hadden. Na een sterke eerste helft en een mindere tweede helft, stelden doelpunten van Nemanja Gudelj en Johann Berg Gudmundsson Europese overwintering veilig voor de ploeg van Dick Advocaat.

AZ, dat sinds de komst van Advocaat nog niet verloor, was wel gevaarlijk in het eerste bedrijf. Met name aanvoerder Maarten Martens, die in Europees verband voor de 45e keer in actie kwam voor AZ en daarmee het record van Kew Jaliens evenaarde, was een aantal keren gevaarlijk. De Belg was op slag van rust belangrijk bij de eerste treffer van de avond. Een afgemeten voorzet van Martens belandde bij Gudelj, die vakkundig wist af te ronden met de binnenkant van zijn rechtervoet: 1-0.

Het overwicht dat AZ in de eerste helft had, verdween in het tweede bedrijf. Haifa wist dat het uit een ander vaatje {image[292380][right-half][]}moest tappen en kon behoorlijk wat gevaar stichten voor het doel van Esteban. Rayo schoot voorlangs en AZ-rechtsachter Mattias Johansson kwam goed weg dat zijn slippertje niet werd afgestraft door Shimon Abuhatzira. De in groten getale aanwezige Israëlische supporters zagen Haifa wel nog wat kansen creëren, maar AZ wist stand te houden en de marge zelfs nog te verdubbelen. Gudmundsson was diep in blessuretijd de gevierde man.

Zodoende wist AZ wederom te winnen van Haifa. De Alkmaarders wonnen onder leiding van Gertjan Verbeek ook al met 0-1 in Israel. De knock-outfase wacht voor AZ, aangezien het niet meer te evenaren is voor Haifa en Shakhter Karagandy, dat met 2-0 verloor bij het PAOK Saloniki van Huub Stevens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen