Wouters: "Kunnen zoals vorig seizoen presteren"

29 november 2013, 13:43

FC Utrecht gaat zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo. In historisch opzicht een lastige wedstrijd, want de Domstedelingen wisten slechts één keer te winnen in het Polman Stadion. In 1985 werd met 2-3 gewonnen. De ploeg van Jan Wouters gaat dus op zoek naar de eerste uitoverwinning in een kleine dertig jaar. Al zegt die statistiek de oefenmeester niet zoveel.

"Wij gaan naar Heracles om te winnen. Dat verschilt niet van andere wedstrijden", aldus de coach op de eigen clubsite. Vertrouwen heeft hij wel, zeker op basis van de tweede helft in het laatste duel met ADO (3-0). "Voetballen was het toen een stuk beter. Dan zie je dat de bewegingen in het veld, die we van te voren afspreken, ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. De tweede helft was minder statisch. Bovendien zie je dat we voetballend niet veel weggeven. De kansen die voor ADO ontstonden, kwamen uit corners en vrije ballen.”

Wouters hoopt dat zijn ploeg die goede lijn door kan trekken, zodat er ook in de Eredivisie enkele plekken worden gewonnen. Vorig seizoen werd Utrecht vijfde, nu bevindt de ploeg zich op een twaalfde plaats. "Als die wisselvalligheid uit ons spel verdwijnt, gaan we weer net zo spelen als vorig seizoen. We moeten stabieler worden om wedstrijden te winnen."

Yoshiaki Takagi raakte op de vrijdagtraining geblesseerd aan zijn bovenbeen. Daarmee sluit hij zich aan bij een uitgebreide ziekenboeg. Ook Willem Janssen, Marcus Nilsson, Jacob Mulenga, Johan Martensson en Cedric van der Gun zijn nog geblesseerd. Mark van der Maarel zit een schorsing uit, na zijn rode kaart tegen ADO. Adam Sarota is wel weer van de partij.

De wedstrijd begint zaterdag om 20:45 uur, onder leiding van arbiter Dennis Higler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen