Willem II en De Graafschap boeken zege

29 november 2013, 21:52   Bijgewerkt: 29 november 2013, 22:01

Subtoppers Willem II en De Graafschap hebben vrijdag drie punten gepakt in de Jupiler League. Willem II zegevierde met 0-1 bij provinciegenoot FC Oss. De Graafschap, de ploeg van de geplaagde coach Pieter Huistra, had op de eigen Vijverberg geen moeite met FC Emmen: 4-0.

Dries Wuytens maakte het verschil namens Willem II in Oss. De 22-jarige Belgische verdediger kopte in de negentiende minuut raak uit een vrije trap van Robbie Haemhouts vanaf de zijkant. Hekkensluiter FC Oss kreeg daarna goede mogelijkheden om gelijk te spelen, maar het was niet scherp in de afwerking. Zo raakte Jorzolino Falkenstein de lat en had FC Oss de pech dat de bal enkele keren van de lijn werd gehaald door een Willem II-speler.

Willem II komt door de overwinning op 34 punten, waarmee het de derde plaats overneemt van FC Eindhoven (33 punten). Dat team speelt maandag nog wel de stadsderby tegen Jong PSV. De Graafschap staat met 32 punten vijfde. Willem II heeft evenveel punten als nummer twee Sparta, maar de Rotterdammers gaan zaterdag nog op bezoek bij Jong FC Twente. FC Dordrecht, dat met 41 punten fier aan kop gaat, wacht zondag de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen