Krul sluit met Newcastle United aan bij subtop

30 november 2013, 20:26

Newcastle United hoeft voorlopig niet naar beneden te kijken. Op eigen veld boekte de ploeg van doelman Tim Krul een moeizame, maar zeer belangrijke overwinning op West Bromwich Albion. Het werd 2-1, waardoor Newcastle een gat slaat met de middenmoot en nadrukkelijk aansluit bij de subtop in de Engelse Premier League.

Er zijn van die wedstrijden die voor de buitenwereld misschien niet zo opvallend zijn, maar voor een club van cruciaal belang. De wedstrijd van Newcastle tegen West Bromwich was er voor de thuisclub zo één. Het verschil tussen beide teams bedroeg, voorafgaand aan de wedstrijd, vijf punten. Winst of verlies zou dus voor Newcastle United het verschil betekenen tussen een voorsprong van acht of twee punten ten opzichte van de Baggies, die na ruim een kwart van de competitie maar een paar punten boven de rode degradatiestreep staan.

Omdat Newcastle won (2-1), hoeft het voorlopig niet naar beneden te bekijken. Moussa Sissoko was de matchwinner, hij maakte ruim tien minuten na rust op fraaie wijze het winnende doelpunt. Met Vurnon Anita als invaller wist Newcastle deze voorsprong in het restant van de wedstrijd vast te houden. De ploeg maakt daardoor een mooie sprong op de ranglijst en staat nu vijfde, nog boven Manchester City en Manchester United.