Löw vreest voor belangenconflict en stemt niet

4 december 2013, 12:49

Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, heeft besloten om geen stem uit te brengen voor de verkiezing van wereldvoetballer van het jaar. Aan het niet stemmen van de Duitse oefenmeester ligt het feit dat er zich vijf Duitsers onder de 23 genomineerden bevinden ten grondslag.

De bondscoach wil op deze manier een belangenconflict voorkomen. Jens Grittner, woordvoerder van de Duitse voetbalbond DFB, legt uit waarom Löw het stemmen aan zich voorbij laat gaan: “Aangezien de FIFA de stemmen openbaar maakt, wordt de bondscoach in een soort dilemma gebracht.” Tot de genomineerden horen de internationals Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Manuel Neuer, Thomas Müller en Mesut Özil.

Löw wist dat hij partij moest kiezen als hij een stem zou uitbrengen, waardoor hij het absoluut niet wou: “Hij acht zichzelf niet in staat om objectief en onpartijdig te stemmen, waarbij hij de keuze heeft gemaakt om zich te onthouden van de verkiezing. DFB-secretaris Helmut Sandrock heeft dit in een brief medegedeeld aan de FIFA, waarin ook begrip gevraagd werd voor de situatie”, aldus Grittner.

Aanvoerders en coaches van de nationale elftallen en een aantal journalisten hadden tot eind november de tijd om een stem uit te brengen. De prestigieuze prijs zal op 13 januari worden uitgereikt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen