Maaskant zelf opgestapt: "Kost een hoop geld"

5 december 2013, 09:30

Robert Maaskant is niet ontslagen bij Dinamo Minsk, maar heeft zelf de beslissing genomen om te vertrekken. De Nederlander zag het niet langer zitten bij de club uit Wit-Rusland, laat hij weten in De Telegraaf.

"De ideeën over de toekomst van de club en mij bleken compleet verschillend, waardoor er geen basis was om samen door te gaan. Het kost een hoop geld, maar ik heb geen zin om met de pest in mijn lijf naar de club te gaan", zegt Maaskant over zijn besluit om op te stappen. De Nederlander benadrukt dat zijn prima gepresteerd heeft in Minsk. "Toen ik kwam, had de club een flinke achterstand, maar uiteindelijk zijn we toch als derde geëindigd, waarmee we deelname hebben afgedwongen aan de voorronde van de Europa League."

Door die derde plaats zou het contract van Maaskant automatisch met één jaar worden verlengd. Nu besloten is af te zien van deze contractverlenging, kan de coach op zoek naar een nieuwe club. "Ik blijf in het buitenland", maakt Maaskant duidelijk. "Er zijn contacten, maar eerst moet ik mijn vertrek bij Dinamo Minsk afronden."

In Nederland werkte Maaskant bij onder meer Willem II, RBC Roosendaal, NAC Breda en FC Groningen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen