Robben zeker zes weken uit de roulatie

5 december 2013, 10:01   Bijgewerkt: 5 december 2013, 10:56

De knieblessure die Arjen Robben opliep in de bekerwedstrijd van Bayern München tegen FC Augsburg, maakt een eind aan zijn voetbaljaar 2013. De aanvaller heeft zeker zes weken nodig om te herstellen, meldt zijn club. De Nederlander mist dus onder meer het wereldkampioenschap voor clubteams.

Robben werd tegen Augsburg uit de wedstrijd geschopt door doelman Marwin Hitz. De keeper raakte de Nederlander vol op zijn knie, waarna de aanvaller het veld hevig bloedend moest verlaten. De actie van Hitz was met name doldriest omdat Robben, op het moment van de actie, teruggefloten was wegens buitenspel. "Het was een ongelukkige situatie. Ik kwam te laat en raakte hem vol. Het spijt me ontzettend", zei de keeper in Bild.

Aanvankelijk leek sprake te zijn van 'slechts' een diepe vleeswond in de knie, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er ook schade is aan zijn kniebanden. Bayern meldt dat Robben er zeker zes weken uit is.

Het WK voor clubteams, waar Bayern als kampioen van Europa aan deel mag nemen, is van 11 tot en met 21 december. De eerste wedstrijd van Bayern is 17 december, tegen Al-Ahly of Guangzhou Evergrande.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen