Nederland tegen Spanje, Chili en Australië

6 december 2013, 18:27   Bijgewerkt: 6 december 2013, 18:53

Voor Nederland begint het WK van 2014 met een wedstrijd tegen de plaaggeest van 2010: Spanje. Oranje is terecht gekomen in een poule met de regerend wereldkampioen, Chili en Australië. In een eventuele tweede ronde wacht mogelijk een confrontatie met gastland en topfavoriet Brazilië.

Gunstig is de loting voor Oranje niet te noemen. Over de kracht van Spanje hoeven we niets te zeggen, het land is de regerend wereldkampioen en won de laatste twee EK's. Maar ook Chili beschikt over een uitstekend team, met onder meer FC Barcelona-vedette Alexis Sanchez. Onlangs nog won Chili op Wembley met 0-2 van Engeland. Australië is op papier misschien nog de minst sterke tegenstander van Oranje, maar tot dusver wist Nederland nog nooit van de Socceroos te winnen. Het speelde twee keer gelijk en verloor één keer.

Mocht Oranje de poule overleven, dan treft het in de tweede ronde mogelijk Brazilië. Oranje zit namelijk in Groep B, Brazilië in Groep A. Het gastland speelt tegen Kroatië, Mexico en Kameroen. Eén van deze landen is dus de tegenstander van Nederland in een eventuele achtste finale en dat is, hoe dan ook, niet eenvoudig.

De zwaarste groep van dit WK is waarschijnlijk Groep D met Uruguay, Italië, Costa Rica en Engeland. Ook Groep G is pittig, daarin zitten Duitsland, Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. In België zal men daarentegen dik tevreden zijn. Onze zuiderburen hadden geluk en zagen Algerije, Zuid-Korea en Rusland als tegenstanders uit de koker komen. Ook Frankrijk zal niet mopperen over Zwitserland, Ecuador en Honduras als opponenten.

De indeling van de groepen

Groep A: Brazilië, Kameroen, Kroatië, Mexico

Groep B: Spanje, Australië, Chili, Nederland

Groep C: Colombia, Griekenland, Ivoorkust, Japan

Groep D: Uruguay, Italië, Costa Rica, Engeland

Groep E: Ecuador, Frankrijk, Honduras, Zwitserland

Groep F: Argentinië, Iran, Nigeria, Bosnië-Herzegovina

Groep G: Duitsland, Portugal, Ghana, Verenigde Staten

Groep H: België, Algerije, Zuid-Korea, Rusland

Bekijk het volledige programma van het WK 2014.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen