Robben: “Hele zware, maar ook hele mooie poule”

6 december 2013, 18:51

De loting voor het WK koppelde Nederland vrijdagavond aan Spanje, Chili en Australië, in Groep B. Een op het oog vrij zware loting, zo vindt Arjen Robben, die vlak na de loting zijn licht liet schijnen over de tegenstanders van Oranje op het WK in Brazilië van komende zomer.

“Een hele zware, maar ook een hele mooie poule”, zegt Robben in gesprek met NOS. “Het wordt een hele opgave. Maar het komt zoals het komt. We moeten gewoon lekker met z’n allen aan de slag gaan. Het wordt gewoon een hele mooie uitdaging”, vervolgt de reserveaanvoerder van het Nederlands elftal.

Dat Spanje een tegenstander van formaat is, is duidelijk voor de flankspeler. Ironisch genoeg speelt Oranje haar openingswedstrijd tegen de equipe van Vicente del Bosque, die in de WK-finale in 2010 te sterk was voor Nederland. Dat het meteen de openingswedstrijd van Oranje is in Brazilië hoeft niet slecht uit te pakken, zo geeft Robben aan: “Het is alleen vervelend op het moment dat je hem verliest. Maar daar gaan we niet vanuit.”

Voor Robben betekent het een weerzien met Spanje-goalie Iker Casillas, die een goede kans van de Nederlander wist te keren in de WK-finale in Zuid-Afrika: “Er komt altijd een tweede kans. Laten we die maar pakken dan”, zegt Robben, die gebrand is op revanche tegen de Spanjaarden.

Naast Spanje komt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in actie tegen Chili en Australië. Vooral Chili is een geduchte tegenstander, weet Robben: “Met name Chili is lastig. Toevallig kwam mijn Zuid-Amerikaanse vriend Claudio Pizarro (teamgenoot bij Bayern München, red.) naar me toe en zei dat we moesten oppassen voor Chili. Het is een sterke ploeg, dat Engeland wist te verslaan op Wembley (0-2, red.). Het zijn allemaal sterke landen, waarvan Australië op papier de minste is. Maar ook die wedstrijd moet je maar zien te winnen”, stelt Robben.

Als het Nederlands elftal weet door te stomen naar de knock-out fase, dan is de kans behoorlijk groot dat het stuit op gastland Brazilië. Robben hoopt dat Oranje de Seleção eerst kan ontlopen: “Mijn eerste reactie was ook dat we Brazilië vroeg konden treffen. Brazilië is favoriet om het toernooi te winnen, dus laten we die eerst maar even ontlopen”, zegt de flankspeler.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen