Tevreden Wilmots: "Dit is een gunstige loting"

6 december 2013, 19:58

Het nationale elftal van België zag met veel genoegdoening toe dat het vrijdag, tijdens de loting voor het WK in Brazilië, werd verbonden aan Algerije, Zuid-Korea en Rusland. Waar Oranje-bondscoach Louis van Gaal al enige jaloezie uitsprak richting onze zuiderburen, is Marc Wilmots, de bondscoach van de Rode Duivels, meer dan tevreden met de WK-loting.

"Dit is een gunstige loting, dat kunnen we duidelijk zeggen", zo citeert Sporza de bondscoach van de Belgen. "Met wedstrijden in Rio de Janeiro en Belo Horizonte kunnen we nu ons basiskamp in Sao Paulo vastleggen. Dat is op respectievelijk één uur van Rio en 45 minuten van Belo Horizonte. Ideaal dus. Volgens mijn informatie hoeven we niet voor het weer te vrezen, kijkend naar de speelsteden van Groep H."

Wilmots is van mening dat de Rode Duivels goede papieren hebben om zich te plaatsen voor de knock-out fase: "Algerije en Zuid-Korea kennen we niet zo goed. Rusland heeft een goede ploeg, maar de tweede ronde moet onze ambitie zijn. Zuid-Korea is een beetje te vergelijken met Japan. Ze spelen ook snel en technisch voetbal. En blijven altijd lopen. Maar het staat wel een trapje lager dan Japan. Ik ben blij dat we die oefenmatch tegen Japan hebben kunnen spelen. Dan hebben we al eens kennis kunnen maken met die manier van spelen."

Ondanks het feit dat de Belgen favoriet zijn in Groep H, weet Wilmots dat het nog zeer lastig zal worden: "We moeten de drie groepsduels als bekerfinales benaderen. Samen met Rusland zijn we favoriet om door te gaan. Maar we moeten het natuurlijk nog bewijzen op het veld", weet de bondscoach.

Rusland-bondscoach Fabio Capello vindt dat er zich in andere groepen meer kwaliteit bevinden: “Onze groep is niet zo zwaar als andere groepen, bijvoorbeeld Groep B en G”, aldus Capello, die daarmee ook doelt op de groep van Nederland, dat bij Spanje, Chili en Australië werd ingedeeld in Groep B. “De teams verschillen erg van elkaar. België zal favoriet zijn, maar wij hopen als eerste te eindigen”, zo stelt Capello over zijn eigen groep.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen