Del Bosque: "Nederland is een beetje veranderd"

6 december 2013, 20:16   Bijgewerkt: 6 december 2013, 21:25

Het Nederlands elftal werd vrijdagavond, tijdens de loting voor het WK in Brazilië, gekoppeld aan Spanje, Chili en Australië. Nadat Oranje-bondscoach Louis van Gaal al aangaf niet helemaal tevreden te zijn over de loting, sprak Ange Postecoglou (bondscoach van Australië) uit over de minste kwaliteiten te beschikken in deze zware poule. Ook de bondscoaches van Chili en Spanje beseffen dat Groep B zeer zwaar is.

Met Oranje treft het Spanje van bondscoach Vicente del Bosque een oude bekende. Het won de WK-finale in 2010 van Nederland, maar Del Bosque hamert op het feit dat Nederland inmiddels wel wat gewijzigd is: “Nederland is een beetje veranderd, voornamelijk op het middenveld. Maar ze hebben nog steeds Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Ik denk dat het feit dat we starten tegen Nederland onze voorbereiding ten goede komt, aangezien deze openingswedstrijd meteen veel van ons vraagt”, zo stelt de Spaanse oefenmeester.

Del Bosque wil zien dat Spanje in Brazilië van haar eigen kracht uitgaat: “Het hangt niet alleen maar van onze tegenstanders af, maar ook van onszelf en de wijze waarop het toernooi mentaal benaderen.”

Jorge Sampaoli, de Argentijnse bondscoach van Chili, is zich er ook van bewust dat zijn ploeg op het WK te maken krijgt met geduchte tegenstanders. “Het is echt een zware groep. We zullen er alles aan doen om het de concurrentie zo moeilijk mogelijk te maken om zich te kwalificeren voor de knock-out fase”, aldus Sampaoli, die scherp reageert op het feit dat Del Bosque zei dat hij Chili niet wou treffen: “Del Bosque wou Chili niet, maar wij hadden ook graag een andere tegenstander dan Spanje gezien.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen