Weerzien met oude bekenden in pittige Groep G

6 december 2013, 21:22

De loting voor het WK in Brazilië van komende zomer bepaalde vrijdag dat Duitsland, Portugal, Ghana en de Verenigde Staten in Groep G zullen uitmaken welke twee landen door zullen stomen naar de knock-out fase. De loting betekent een weerzien van oude bekenden, bijvoorbeeld die tussen Duitsland-bondscoach Joachim Löw en Jurgen Klinsmann, die bondscoach is van de VS.

Löw was eerder assistent van Klinsmann, die toen bondscoach van Duitsland was en derhalve op 26 juni zijn thuisland zal treffen. “Dus we zullen oude vrienden tegenkomen”, stelt Löw, die uitkijkt naar het WK: “Het is altijd speciaal om bij de VS in de groep te zitten. Jürgen en ik hebben lange tijd een zeer sterke band gehad. We hebben onze voetbalideeën altijd met elkaar gewisseld, maar dat zal in aanloop naar het WK wel veranderen”, knipoogt de Duitse bondscoach.

Voor Klinsmann zal het weerzien met zijn thuisland zeer bijzonder worden. “Dat is weer zo’n gek verhaal, zoals we die wel vaker in het voetbal zien”, zegt de bondscoach van de Amerikanen. Ghana en Portugal completeren Groep G. Portugal-bondscoach Paulo Bento ziet de Duitsers als favoriet om eerste te worden: “Het ligt dicht bij elkaar in de groep, maar Duitsland is favoriet, vanwege hun historie en potentieel. Maar ook de VS en Ghana hebben een goed team, dat goed georganiseerd zal zijn.”

Overigens zullen de in Berlijn geboren halfbroers Jérôme Boateng (Duitsland - Bayern München) en Kevin-Prince Boateng (Ghana - Schalke 04) ook weer tegen elkaar spelen. Het waren op 23 juni 2010 de eerste broers die elkaar in een interland troffen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen