Bayern swingt; verlies Schalke en Van Marwijk

7 december 2013, 17:44

Bayern München heeft zaterdag een simpele overwinning geboekt op Werder Bremen. De regerend landskampioen was in Bremen een maatje te groot voor Eljero Elia en de zijnen: 0-7.

Bij afwezigheid van Arjen Robben, die met een knieblessure kampt en dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen, waren alle ogen bij Bayern weer gericht op Franck Ribéry. De Fransman ging daar prima mee om en maakte de openingstreffer, de nummer drie én nummer zes. Ook Daniel van Buyten (0-2), Mario Mandzukic (0-4), Thomas Müller (0-5) en Mario Götze (0-7) haalden het scorebord.

FC Schalke 04 blijft kwakkelen in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen, dat aantrad zonder de nog altijd geblesseerde Klaas Jan Huntelaar, ging zaterdag onderuit bij Borussia Mönchengladbach: 1-2.

Die Knappen kwamen via een strafschap van Jefferson Farfan nog wel op voorsprong in Gladbach, waar Luuk de Jong en Roel Brouwers de bank warmhielden, maar zagen de thuisploeg nog voor rust langszij komen. Raffael en spits Max Kruse (strafschop) zorgden voor de ommekeer. Schalke speelde de gehele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Benedikt Höwedes.

Het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk verzuimde het linkerrijtje binnen te dringen. Die Rothosen verloren in eigen huis verrassend van FC Augsburg, met basisspeler Paul Verhaegh. Aanvaller Raul Bodabilla maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.