Martinez smoort crisis bij FC Porto in de kiem

7 december 2013, 23:11

FC Porto weet weer wat winnen is. De landskampioen haalde uit de laatste drie competitiewedstrijden slechts twee punten, maar smoorde zaterdag de geluiden over een eventuele crisis in de kiem met een 2-0 thuiszege op Sporting Braga.

Bij rust zag het er niet naar uit dat FC Porto weer eens drie punten ging pakken. De ploeg van de zwaar onder druk staande coach Paulo Fonseca bakte er in de eerste helft maar weinig van en de 0-0 stand na 45 minuten was het hoogst haalbare. De eerste Porto-kans viel pas na een half uur te noteren; oud-VVV'er Josue raakte via Braga-keeper Eduardo de bovenkant van de lat.

In het tweede bedrijf kwam Porto beter voor de dag, waardoor Braga er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Topscorer Jackson Martinez maakte uiteindelijk met twee goals het verschil. De Colombiaan bracht daarmee zijn totale productie in dit Liga ZON Sagres-seizoen op tien treffers. In de 48ste minuut opende Martinez de score met een van richting veranderd schot, tien minuten voor tijd kopte hij raak op aangeven van Silvestre Varela.

FC Porto komt door de zege op 27 punten, evenveel als koploper Benfica. Dat team speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen Arouca. Sporting Portugal kan zondag de macht overnemen. De equipe uit Lissabon gaat dan op bezoek bij Gil Vicente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen