Leerdam praat niet over titel: "Laten we aan media over"

8 december 2013, 00:29

Als koploper reisde Vitesse zaterdag naar Eindhoven en die positie op de ranglijst gaf het tegen PSV extra glans. De Arnhemmers wonnen in een volgepakt en sfeervol Philips Stadion met maar liefst 2-6 van de gevallen topclub. Een uniek resultaat, weet ook verdediger en doelpuntenmaker Kelvin Leerdam.

“Voor ons is dit heel mooi, fantastisch. PSV is en blijft een topclub, het gebeurt niet vaak dat je hier zo kan winnen”, zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. “PSV begon heel goed en won voor rust nog de meeste duels. In de tweede helft, na de 1-3, viel bij hen echter alles uit elkaar. We konden in die fase met ze doen wat we wilden. Het werd nog wel 2-3, maar vanaf de aftrap maakten we toen de vierde goal. Daarna stond de poort open en met onze kwaliteiten kunnen we daar optimaal gebruik van maken. Dat het dan uiteindelijk 2-6 wordt is voor PSV heel zuur, ik weet uit ervaring hoe zoiets voelt. Maar voor ons is het natuurlijk fantastisch.”

Door het resultaat in Eindhoven zal Vitesse, meer dan ooit, gezien worden als titelkandidaat. “Als je dit soort wedstrijden op zo'n manier wint, kan het een heel mooi seizoen worden”, glimlacht Leerdam. Over de titel wil de oud-Feyenoorder echter niet praten. “We proberen iedereen onder ons te houden. Maar over een eventueel kampioenschap praten we niet, dat laten we aan de media over. Wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd.”

“Of we een topclub zijn? Qua historie nog niet”, vervolgt de rechtervleugelverdediger. “Maar als je onze selectie bekijkt, doen we op dit moment zeker niet onder voor Ajax of PSV. Belangrijk is vooral dat we geconcentreerd blijven spelen. En dan bedoel ik niet tot de winterstop, maar tot mei. Wedstrijden zoals RKC-uit, toen we verloren, mogen niet meer gebeuren. We zijn met een fantastische serie bezig, we willen dit zo lang mogelijk volhouden. Ik ben er van overtuigd dat dat mogelijk is, we hebben enorm veel kwaliteit en een trainer die achter aanvallend voetbal staat. Sinds het begin van dit seizoen zijn we al enorm gegroeid. Iedereen heeft enorm veel vertrouwen, binnen de ploeg is het altijd rustig. Het is lekker voetballen in een team dat ze goed draait”, besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen