Swansea City speelt gelijk en bevestigt statistieken

9 december 2013, 23:02

Swansea City is maandagavond in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Hull City niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Swansea, waar Dwight Tiendalli de gehele wedstrijd speelde en Jonathan de Guzman na een klein uur spelen vervangen werd, scoorde wederom in de tweede helft, zoals het dit seizoen zovaak doet. Voor rust had voormalig Swansea-speler Danny Graham de bezoekers op voorsprong geschoten.

Swansea, waar aanvaller Michu terugkeerde na vijf wedstrijden geblesseerd te zijn geweest, beleefde een valste start tegen Hull. Verdediger Ashley Williams ging de fout in en speelde Ahmed Elmohamady in de voeten. De Egyptenaar wist door te breken op rechts en bediende Danny Graham, die de openingstreffer maakte voor Hull, tegen zijn oude werkgever. Graham stak zijn handen ter verontschuldig omhoog, in plaats van te juichen na zijn doelpunt.

Na de theepauze maakte Swansea duidelijk dat statistieken wel degelijk wat kunnen zeggen in de voetbalsport. Tachtig procent van de Swansea-doelpunten vielen dit seizoen namelijk in de tweede helft. Zo ook maandag, toen Chico na een uur spelen voor de gelijkmaker zorgde, uit een hoekschop van Jonjo Shelvey. Een kwartier voor tijd kwam Tiendalli goed weg, nadat er geen strafschop gegeven werd voor een vermeende handsbal.

De wedstrijd kon in de slotfase beide kanten uitvallen, maar er zou niet meer gescoord worden in het Liberty Stadium. Hierdoor bezet Hull de twaalfde plaats in de Premier League, met één punt achterstand op Swansea, dat terug te vinden is op plek tien.