Eerste climax in groepsfase Champions League

Ger
10 december 2013, 14:43

De groepsfase van de Champions League valt deze week in een beslissende plooi. Voor de knock-outfase zijn inmiddels nog acht beschikbare plaatsen over. Ajax hoopt zich uiteraard woensdagavond in San Siro ten koste van AC Milan te plaatsen, maar voor die tijd gaat de aandacht uit naar de eerste vier groepen van de Europese topcompetitie.

Groep A: Shaktar en Leverkusen willen United volgen

{image[292371][right-half][]}Manchester United is in de Premier League vooralsnog aan een waardeloos seizoen bezig, maar in de Champions League zijn de prestaties wel naar behoren. Na vijf groepwedstrijden heeft de werkgever van spits Robin van Persie het ticket voor de volgende ronde al beet. United maakte tijdens de vorige speelronde bovendien een uitstekende indruk tegen Bayern Leverkusen. De huidige nummer twee van de Bundesliga werd op eigen bodem door de gehaktmolen gehaald (0-5). United speelt het laatste groepsduel op Old Trafford tegen Shaktar Donetsk. De ploeg uit Oekraïne is nog niet zeker van de knock-outfase. Bij een gelijkspel of nederlaag is Shaktar afhankelijk van het resultaat van concurrent Leverkusen. In Spanje speelt de Duitse formatie tegen het al uitgeschakelde Real Sociedad.

Groep B: erop of eronder voor Galatasaray en Juventus

{image[291497][left-half][]}Met het duel tussen Galatasaray en Juventus maakt groep B zich op voor een heuse kraker. Begin oktober hielden beide clubs elkaar in Turijn nog op een remise (2-2). Een herhaling van dat resultaat is voor de Oude Dame voldoende om de laatste zestien te bereiken. Voor Galatasaray volstaat alleen een zege om achter groepswinnaar Real Madrid als tweede te eindigen. De ploeg van spelmaker Wesley Sneijder kan echter ook als laatste eindigen. FC Kopenhagen, de huidige hekkensluiter, moet in dat geval in de laatste groepwedstrijd beter presteren dan Galatasaray. Geen gemakkelijke opgave, want de Deense ploeg speelt thuis tegen Real. De tweede plaats is sowieso onbereikbaar voor Kopenhagen, aangezien het een slechter onderling resultaat heeft tegen zowel Galatasaray als Juventus.

Groep C: Olympiakos en Benfica azen op tweede plaats

{image[292373][right-half][]}Paris Saint Germain is als groepswinnaar zeker van de volgende ronde. Dat heeft de Franse topclub voor een belangrijk deel te danken aan topschutter Zlatan Ibrahimovic, die liefst acht keer scoorde in poule C. De Zweedse oud-Ajacied krijgt in de afsluitende uitwedstrijd tegen Benfica rust. De Portugezen vechten met Olympiakos Piraeus om de tweede plaats. De Griekse equipe heeft daarbij het voordeel van een beter onderling resultaat ten opzichte van Benfica, de werkgever van Ola John. Als Olympiakos dus voor eigen publiek wint van Anderlecht, is overwintering in de Champions League een feit. Voor de kampioen van België staan slechts de eer en winstpremie op het spel. Anderlecht, de club van trainer John van den Brom, hield aan de voorgaande vijf groepsduels slechts een puntje over.

Groep D: Bayern gaat voor maximale score tegen City

{image[291493][left-half][]}De grootste spanning in de vierde poule van deze Champions League is al verdwenen. Bayern München heeft de touwtjes strak in handen en liet tot op heden geen enkel puntje liggen. Alleen Manchester City weet in het spoor van de club van de geblesseerde Arjen Robben te blijven. Het wekt dan ook geen verbazing dat beide clubs al zeker zijn van de volgende fase. In Duitsland staat nog wel de groepswinst op het spel. City kan de eerste plaats alleen overnemen door Bayern te verslaan. De uitslag moet bovendien goed genoeg zijn om de 1-3 nederlaag uit het eerste onderlinge duel weg te poetsen. Viktoria Plzen kan nog derde worden als het wint van CSKA Moskou. De wedstrijd in Rusland werd door de thuisploeg met 3-2 gewonnen, dat nadelige resultaat zal Plzen in Tsjechië moeten zien te kantelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen