Carcela vier duels geschorst voor vuistslag

10 december 2013, 18:39

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond KBVB heeft Mehdi Carcela voor vier wedstrijden geschorst. De middenvelder van Standard Luik sloeg afgelopen zondag tegenstander Bjorn Ruytinx in het gezicht. De wilde reactie van de Marokkaan volgde nadat hij door de aanvoerder van OH Leuven op brute wijze onderuit was gehaald.

De bondsprocureur wilde Carcela voor zes duels schorsen, waarvan twee voorwaardelijk. De Geschillencommissie heeft de voorwaardelijke straf niet overgenomen. Wel legde de bond Carcela een boete van 800 euro op, waar slechts de helft was geëist.

"Dergelijk gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld en verdient een toepasselijke straf", zei de Geschillencommissie volgens Het Nieuwsblad tijdens de zitting over de vuistslag van Carcela. "Maar de Commissie stelde ook vast dat de vuistslag een reactie was op eerdere overtredingen op Carcela, die zich niet meer beschermd voelde door de scheidsrechter. Rekening houdend met de ernst van de feiten is de Geschillencommissie dan ook van oordeel dat een schorsing van vier speeldagen toepasselijk is."

Standard kan nog wel in beroep gaan tegen de schorsing, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Carcela liep door de charge van Ruytinx, die zich volgende week pas moet melden bij de Geschillencommissie, een zware enkelblessure op. Hierdoor is hij zeker twee tot drie maanden uit de roulatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen