Du Chatinier assistent-bondscoach Zuid-Korea

14 december 2013, 11:31

Ton du Chatinier mag zich binnenkort assistent-bondscoach van Zuid-Korea noemen. De 54-jarige oud-trainer van FC Utrecht is in verregaande onderhandeling met de Zuid-Koreaanse voetbalbond over een contract als eerste assistent van bondscoach Myung-Bo Hong.

Du Chatinier kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Het is voor iedere coach geweldig om een WK mee te maken. Anzhi was een mooi project, dit kan opnieuws schitterende fase van mijn loopbaan worden", aldus Du Chatinier in De Telegraaf.

Recordinternational Hong, die het vak van coach leerde onder Dick Advocaat en afgelopen zomer bondscoach van zijn land werd, leerde Du Chatinier tijdens een stageperiode bij het Russische Anzhi kennen. De twee trokken ruim drie maanden met elkaar op en Hong was onder de indruk van de kwaliteiten van de Nederlandse assistent van toenmalig trainer Guus Hiddink.

Du Chatinier moet de Nederlandse lijn door te trekken in Zuid-Korea. Het land heeft sinds 2001 met Hiddink, Advocaat en Pim Verbeek telkens een Nederlander aan het roer gehad. De Koreanen zijn in Brazilië ingedeeld in poule H met België, Rusland en Algerije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen