Real laat kostbare punten liggen tegen Osasuna

14 december 2013, 18:10   Bijgewerkt: 14 december 2013, 19:01

Real Madrid heeft dure punten verspeeld in de strijd om het Spaanse kampioenschap. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger Osasuna. De Koninklijke speelde de volledige tweede helft met tien man, nadat Sergio Ramos kort voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. Ook Osasuna zag tien minuten voor tijd een speler weggestuurd worden.

Real Madrid had in puntenaantal voor even op gelijke hoogte kunnen komen met FC Barcelona, dat later vanavond tegen Villarreal dan weer afstand zou kunnen nemen van de aartsrivaal uit Madrid, maar verslikte zich in Pamplona. Osasuna-aanvaller Oriol Riera ontpopte zich tot plaaggeest van Real, dat aantrad met Cristiano Ronaldo op de linkerflank en Gareth Bale op de rechterflank. Riera zette de thuisploeg na een kwartier op voorsprong door een fraaie voorzet met buitenkant rechts van Marc Bertran binnen te knikken: 1-0.

De Madrilenen kregen hierna de overhand, maar slaagden er niet in op gelijke hoogte te komen. Sterler nog, het was Riera die de marge naar twee vergrootte door uit een corner wederom doeltreffend af te ronden met het hoofd. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers mocht Ramos, die al geel op zak had, vlak voor rust nog inrukken voor het uitdelen van een elleboogje. Toch lukte het Real nog om de achterstand voor rust nog te verkleinen. Isco rondde fraai af met een geplaatst schot van net buiten het zestienmetergebied, na een breedtepass van Ronaldo.

Ancelotti bracht in de loop van de tweede helft Angel di Maria en Nacho, die respectievelijk Bale en Luka Modric aflosten. Met dit tweetal ging de Spaanse grootmacht op zoek naar de gelijkmaker, maar oogde het spel van de bezoekers nog altijd verre van groots. Vlak na het wegzenden van Osasuna-speler Francisco Silva, die eveneens een tweede gele kaart incasseerde, bracht Pepe De Koninklijke alsnog langszij door tien minuten voor tijd raak te koppen: 2-2. Real probeerde in het restant van de wedstrijd nog de zege binnen te slepen, maar kon duur puntenverlies niet meer voorkomen.