Roda JC ontdoet zich van trainer Ruud Brood

15 december 2013, 14:31   Bijgewerkt: 15 december 2013, 14:42

Roda JC Kerkrade heeft zondag besloten om de samenwerking met trainer Ruud Brood per direct te beëindigen. De directie voelde zich genoodzaakt dit besluit te nemen, vanwege de teleurstellende sportieve prestaties van de ploeg uit Kerkrade.

De directie van Roda JC had er onvoldoende vertrouwen in dat Brood het tij op korte termijn zou kunnen keren. De Limburgers wisten al zes duels op rij niet te winnen in de Eredivisie en de 4-3 nederlaag tegen NEC van zaterdagavond betekende de derde achtereenvolgende verliespartij. Roda behaalde achttien punten uit zeventien duels, waarmee het veertiende staat in de Eredivisie, met slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter NEC.

Roda-directeur Marcel van den Bunder geeft in gesprek met het Limburgse L1 een korte verklaring voor het ontslag van Brood: “De teleurstellende resultaten van de afgelopen weken en de verwachting dat in deze samenstelling de prestaties op korte termijn niet zullen verbeteren liggen ten grondslag aan de beslissing”, aldus Van den Bunder, die zei dat Brood sportief reageerde: “Brood reageerde rustig en had er begrip voor. Het was een kort gesprek.”

Brood stond sinds 2012 aan het roer in Kerkrade, toen hij Harm van Veldhoven opvolgde. Of assistent-trainer Rick Plum ook geslachtofferd wordt, is nog niet duidelijk. Van den Bunder wou ook nog niet ingaan op eventuele opvolgers van Brood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen