Ajax pakt in blessuretijd drie punten bij Cambuur

Ger
15 december 2013, 14:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 13:32

Ajax heeft met veel pijn en moeite de uitwedstrijd tegen SC Cambuur tot een goed einde gebracht. Davy Klaassen bezorgde de Amsterdammers in blessuretijd de volle winst: 1-2. Door de vijfde opeeenvolgende competitiezege heeft de titelverdediger in ieder geval voor even de koppositie in handen.

Ajax incasseerde midweeks een bittere teleurstelling door op een doelpuntloos gelijkspel te blijven tegen AC Milan. Door dat resultaat degradeerde de ploeg van trainer Frank de Boer van de Champions League naar de veel minder lucratieve Europa League. De kater van San Siro leek in Leeuwarden nog niet geheel uit de hoofden van de Ajacieden te zijn verdwenen. De titelkandidaat liet zich in de eerste fase van de wedstrijd op strijdlust aftroeven door Cambuur. In het eerste half uur wist het tamme Ajax geen enkel schot te produceren.

De Boer concludeerde aan de zijlijn dat zijn wijzigingen geen positief effect sorteerden. De oefenmeester had Lucas Andersen en Kolbeinn Sigthórsson in zijn basiself opgenomen, maar de vervangers van Viktor Fischer en Bojan Krkic kwamen niet uit de verf. Dat was overigens het geval bij meerdere Ajacieden. Ook het geprezen middenveld, met sterkhouder Daley Blind weer in de gelederen, deelde in de malaise. Cambuur wist wel voor dreiging te zorgen. Zo zeilde een vrije trap van Erik Bakker maar net naast en wist Mohamed El Makrini vanuit een hoekschop niet te scoren met een kopbal.

Tien minuten voor tijd kreeg Cambuur alsnog loon naar werken. Michiel Hemmen kwam voor zijn bewaker Joël Veltman en tikte de gelijkmaker binnen. Een verrassend punt was de in degradatienood verkerende Friezen echter niet gegeven. Diep in blessuretijd tekende Klaassen na een scrimmage voor het doel voor de beslissing: 1-2. Cambuur stond toen net met tien man op veld, nadat PSV-huurling Marcel Ritzmaier zijn tweede gele kaart had ontvangen.

Door de gelukkige ontsnapping in Friesland is Ajax voorlopig weer de lijstaanvoerder in de Eredivisie. De ploeg van De Boer heeft een punt voorsprong op zowel Vitesse als FC Twente. De Arnhemmers spelen vanmiddag echter nog op eigen veld tegen NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen