Atletico neemt na rust afstand van Valencia

15 december 2013, 21:20   Bijgewerkt: 15 december 2013, 23:01

In de Spaanse competitie blijft Atletico Madrid gelijke tred houden met FC Barcelona. De medekoploper won zondag in het eigen Estadio Vicente Calderón met 3-0 van Valencia. Het verschil werd wel pas in de tweede helft gemaakt.

Valencia hield een uur stand in Madrid, maar moest zich daarna gewonnen geven. Diego Costa brak met een solo de ban. Vijf minuten later forceerde Raul Garcia de beslissing (2-0). Vanaf elf meter bepaalde Diego Costa in de 82ste minuut de eindscore op 3-0. Acht minuten daarvoor had de Spaanse goalgetter, die nu al zeventien keer heeft gescoord in La Liga, nog gemist uit een strafschop.

Barcelona en Atletico hebben beide 43 punten, vijf meer dan Real Madrid. De Koninklijke speelde zaterdag, na een 2-0 achterstand, met 2-2 gelijk bij Osasuna. Barça won met 2-1 van Villarreal. Athletic de Bilbao profiteerde maar half van dat resultaat. De Basken hadden een voorsprong van vier punten kunnen nemen op achtervolger Villarreal, maar ze kwamen op bezoek bij Sevilla FC niet verder dan 1-1.

De eindstand was al binnen zeven minuten bereikt. Alberto Moreno zette Sevilla in de vierde minuut op voorsprong. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak na een korte corner. Drie minuten later herstelde Susaeta de balans, na slecht verdedigen van Federico Fazio. Susaeta had Bilbao later ook de winst kunnen bezorgen, maar op slag van rust miste hij een strafschop. Keeper Beto redde fraai.

Bilbao staat met dertig punten op de vierde plaats, met twee punten voorsprong op Villarreal. De nummer vier plaatst zich aan het einde van het seizoen voor de Champions League-voorronde, de nummer vijf speelt Europa League. Nummer zes Real Sociedad kwam eerder op de avond op 26 punten, door hekkensluiter Real Betis Sevilla met 5-1 te verslaan.