Barça stuit op Manchester City, Arsenal tegen Bayern

16 december 2013, 12:27   Bijgewerkt: 16 december 2013, 12:43

FC Barcelona gaat er een zware kluif aan krijgen om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De Spaanse grootmacht werd bij de loting voor de achtste finale gekoppeld aan Manchester City, dat in de groepsfase één doelpunt tekort kwam om Bayern München van groepswinst af te houden. Afgelopen weekend baarde City nog opzien door in de Engelse competitie met 6-3 te winnen van koploper Arsenal. Datzelfde Arsenal trof het niet bij de CL-loting. De ploeg uit Londen stuit op titelverdediger Bayern München.

Arsenal en Bayern gaan op herhaling, want beide teams stonden vorig seizoen ook tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Bayern München won de heenwedstrijd in Londen toen met 1-3, maar in Duitsland wist Arsenal die achterstand nog bijna weg te poetsen. Het won met 0-2 en kwam daardoor uiteindelijk maar één doelpunt tekort om door te gaan. Bayern zou vervolgens het toernooi winnen.

Voor Manchester City, dat Barça treft, is het de eerste keer in de clubhistorie dat het in de achtste finale van de Champions League staat. Het is daarmee de enige nieuwe naam bij de laatste zestien. AC Milan, dat Ajax uitschakelde, strijdt met Atletico Madrid om een plek bij de laatste acht. Galatasaray, met Wesley Sneijder, ontmoet Chelsea. Klaas Jan Huntelaar speelt met Schalke 04 tegen zijn oude club Real Madrid.

De heenwedstrijden zijn op 18, 19, 25 of 26 februari, de returns op 11, 12, 18 of 19 maart 2014.

Loting achtste finale Champions League

Manchester City- FC Barcelona

Olympiakos Piraeus- Manchester United

AC Milan- Atletico Madrid

Bayer Leverkusen- Paris Saint Germain

Galatasaray- Chelsea

Schalke 04- Real Madrid

FC Zenit- Borussia Dortmund

Arsenal- Bayern München

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen