Mandzukic moet openingsduel tegen Brazilië missen

16 december 2013, 19:12

Mario Mandzukic moet de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap vanaf de tribune bekijken. De spits van Kroatië is door de FIFA voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de play-off tegen IJsland. Hij mist daardoor de eerste WK-wedstrijd van Kroatië, op donderdag 12 juni tegen Brazilië.

Mandzukic werd tijdens de return tegen IJsland van het veld gestuurd na een forse overtreding op AZ-speler Johann Berg Gudmundsson. Kroatië plaatste zich, mede door een goal van Mandzukic, ten koste van de IJslanders voor het WK. Op het WK speelt Kroatië, na de eerste wedstrijd tegen Brazilië, nog tegen Mexico en Kameroen. In die beide wedstrijden kan de aanvaller van Bayern München wel op het veld verschijnen.

De openingswedstrijd van het WK tussen Brazilië en Kroatië wordt 12 juni in São Paulo gespeeld. Eerder vandaag werd al bekend dat Mandzukic' landgenoot Josip Simunic de reis naar Brazilië niet hoeft te maken. Hij is voor maar liefst tien duels geschorst omdat hij zich volgens de FIFA schuldig gemaakt heeft aan racisme.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen