Doelman Mulder: "Wilden voor de trainer winnen"

19 december 2013, 08:13   Bijgewerkt: 19 december 2013, 08:40

Erwin Mulder, de doelman van Feyenoord, beleefde woensdag een bijzondere avond. De sluitpost wist ten eerste de beslissende strafschop van Heraclied Ben Rienstra te keren, waardoor Feyenoord verder wist te bekeren. Daarnaast hoorde Mulder voorafgaand aan het duel van het overlijden van Martin Koeman, de vader van Feyenoord-coach Ronald.

“We wilden vandaag ook in het bijzonder voor de trainer winnen”, stelt Mulder op de officiële website van Feyenoord. ”We kregen kort voor de wedstrijd te horen dat de vader van de trainer was overleden. Toen werd het even heel stil in de kleedkamer. Aan de ene kant wil je je op zo’n moment zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd, maar aan de andere kant gaan je gedachten ook naar hem”, aldus Mulder, die het zelf eerder ook heeft meegemaakt: “Ik weet zelf hoe het is om je vader te verliezen, ik denk nog elke dag aan hem. Voor mij persoonlijk was het vandaag een extra motivatie om voor de trainer deze wedstrijd te winnen.”

Uiteindelijk wisten de Rotterdammers zich na strafschoppen dus te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Dat Mulder een glansrol kon vervullen, doet hem veel deugd: “Voor een keeper zijn dit de mooiste wedstrijden. In een strafschoppenserie weet je dat je minstens een bal moet tegenhouden. Het is heel lekker als dat dan ook lukt. Voor mijn gevoel ben ik de afgelopen weken goed bezig, het is mooi dat ik op deze manier belangrijk kan zijn voor het team”, zo stelt Mulder, die volgend seizoen de concurrentiestrijd aangaat met FC Dordrecht-doelman Warner Hahn, die de gelederen van Feyenoord zal komen versterken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen