Aangeslagen Ruijs annuleert training na debacle

19 december 2013, 10:03   Bijgewerkt: 19 december 2013, 10:53

MVV Maastricht heeft besloten om de training van donderdag te annuleren. De training van de Limburgse club zou om 10.00 uur aanvangen, maar MVV-coach Tini Ruijs heeft de training afgelast. De club uit Maastricht werd woensdagavond door amateurclub JVC Cuijck uitgeschakeld in de KNVB Beker, waarna Ruijs belaagd werd door boze supporters.

Ruijs wil wachten tot de stofwolken van het bekerdebacle zijn opgetrokken. De coach is zeer aangeslagen, na de ongeregeldheden die plaatsvonden na het met 2-1 verloren duel  in Cuijck. De coach moest het flink ontgelden bij de eigen supporters, wat ook gold voor de spelers van MVV.

De MVV-coach laat aan Omroep Brabant weten dat hij geschrokken is van het gedrag en de uitspraken van de supporters: "We snijden je keel door en we steken je huis in de fik. Dat zijn verschrikkelijke teksten. Mijn vrouw is belaagd in haar auto, vannacht heb ik politiebewaking voor mijn huis gehad. Dit heeft niks meer te maken met voetbal”, aldus Ruijs, die beseft dat zijn ploeg het op sportief vlak liet afweten, maar stelt dat de fatsoensnormen ruimschoots zijn overtreden: "Sportief gezien kan het gebeuren dat je verliest, maar dit gaat ver over alle grenzen van het fatsoen."

MVV gaat overigens intern onderzoek doen naar de constellatie rond het bekerduel met Cuijk. Naar aanleiding van de ongeregeldheden in Cuijck is een 38-jarige MVV-supporter aangehouden. Daarnaast zijn er vier agenten gewond geraakt bij de rellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen