Atletico wint moeizaam, Sociedad passeert Villarreal

21 december 2013, 21:12   Bijgewerkt: 21 december 2013, 23:52

Atletico Madrid blijft maar winnen in de Spaanse competitie. De hoofdstedelingen waren zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderón te sterk voor Levante. Makkelijk ging het echter niet: 3-2.

Atletico kwam al binnen twee minuten op achterstand, door toedoen van Andreas Ivanschitz. De Oostenrijker trof doel via de knie van Atletico-keeper Thibaut Courtois. Diego Godin kopte Atletico na een half uur op gelijke hoogte. 1-1 was ook de ruststand, waarna Diego Costa het verschil maakte namens de thuisclub.

De Spaanse spits tekende in de 47ste minuut voor de 2-1. Hij tikte bij de tweede paal een vrije trap van Gabi binnen. Levante liet zich echter niet uit het veld slaan. Pedro Rios herstelde negen minuten later het evenwicht, met een rush vanaf eigen helft. Uiteindelijk bleven de punten wel in Madrid, doordat Diego Costa een kwartier voor tijd een penalty benutte. De topscorer heeft nu al negentien keer gescoord dit seizoen. Levante sloot af met tien man; oud-Ajacied Juanfran kreeg in blessuretijd rood.

Atletico heeft na zeventien duels 46 punten. FC Barcelona kan zondag weer op gelijke hoogte komen. Daarvoor moet de landskampioen winnen bij Getafe.

Villarreal wist eerder op de avond voor de derde speelronde op rij niet te winnen. De equipe uit Castellon ging in het eigen El Madrigal met 1-2 onderuit tegen Sevilla FC. Vorige week werd er met 2-1 verloren bij Barcelona, daarvoor speelde het met 1-1 gelijk tegen Malaga CF.

Juan Cala zette Sevilla in de 24ste minuut op voorsprong. De verdediger kopte vanuit een lastige hoek raak, na een vrije trap van Ivan Rakitic. Carlos Bacca besliste de wedstrijd twintig minuten voor tijd. De Colombiaan had de bal voor het intikken nadat verdediger Mateo Pablo Musacchio helemaal mis zat bij een Sevilliaanse voorzet. Jérémy Perbet bracht Villarreal in de 88ste minuut uit een strafschop, voorafgegaan door een rode kaart van doelpuntenmaker Cala, terug in het duel. Verder dan 1-2 kwam de thuisclub echter niet.

Real Sociedad nam de vijfde plaats over van Villarreal, door met 1-3 te winnen bij Granada CF. Carlos Vela was met twee doelpunten het goudhaantje bij de Basken. Ook Antoine Griezmann kwam op het scoreformulier. Piti maakte tussendoor gelijk namens Granada.