Besiktas na pauze ruim langs rode lantaarn

21 december 2013, 20:14

Besiktas heeft zaterdag een overtuigende driepunter gescoord in de Turkse Super Lig. De topclub uit Istanbul won voor eigen publiek met 4-1 van hekkensluiter Elazigspor.

Bij rust waren de bordjes nog in evenwicht. Tomas Sivok zette Besiktas in de 22ste minuut wel op voorsprong, maar Deniz Yilmaz herstelde zeven minuten later de balans. In het tweede bedrijf nam Besiktas alsnog afstand van de laagvlieger. Filip Holosko was met twee treffers het goudhaantje. Daarnaast was de Slowaak aangever bij het doelpunt van Olcay Sahan.

Besiktas komt door de zege op 29 punten uit zestien wedstrijden, waarmee het de derde plaats overneemt van Galatasaray. De werkgever van Wesley Sneijder komt zondag echter nog in actie. Koploper Fenerbahçe heeft al 38 punten en speelt bovendien ook nog dit weekend.