Willem II en De Graafschap lijden thuisnederlaag

21 december 2013, 21:00

Willem II heeft verzuimd de achterstand op koploper FC Dordrecht terug te brengen tot drie punten. De Tilburgers gingen zaterdag voor eigen publiek verrassend met 0-1 onderuit tegen Excelsior. Lars Veldwijk maakte vijf minuten voor rust het verschil.

Willem II deelt de tweede plek in de Jupiler League met FC Eindhoven. Beide teams hebben na 22 speeldagen veertig punten, zes minder dan FC Dordrecht. Dat team boekte vrijdag al een 0-2 zege bij Almere City FC. Eindhoven was op dezelfde avond met 3-1 te sterk voor Telstar.

Excelsior nestelde zich door de zege naast De Graafschap op de zesde plaats. De Achterhoekers, die 33 punten hebben, gingen voor de tweede week op rij onderuit in een thuiswedstrijd. Daardoor neemt de druk op coach Pieter Huistra verder toe. Helmond Sport zegevierde met 1-2 op de Vijverberg, waardoor het nu eveneens 33 punten heeft. Dat geldt ook voor Jong PSV, dat vrijdag drie punten pakte tegen FC Oss (1-2).

Rogier Meijer zette De Graafschap in de achtste minuut nog wel op voorsprong, maar Charles Kazlauskas en Serhat Koç zetten de wedstrijd nog voor de pauze op zijn kop. Helmond Sport-speler Koen Weuts kreeg zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, desondanks hielden de Brabanders stand.

Middenmoter Jong FC Twente vloerde hekkensluiter Achilles '29 met 4-0. Felitciano Zschusschen (2), Tim Hölscher en Joey Pelupessy scoorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen