Dost helpt Wolfsburg op valreep aan remise

22 december 2013, 17:46   Bijgewerkt: 22 december 2013, 19:21

Bas Dost heeft zondag zijn eerste doelpunt van het seizoen laten aantekenen in de Duitse Bundesliga. Daarmee hielp de 24-jarige Nederlandse spits VfL Wolfsburg op de valreep aan een punt in het uitduel met medesubtopper Borussia Mönchengladbach: 2-2.

Vanwege een slepende blessure miste Dost een groot deel van het seizoen. Tot dusver kwam hij tot vier invalbeurten en ook op visite bij Mönchengladbach begon hij op de bank. Dost loste tien minuten voor tijd Ivica Olic af en had aan zes minuten voldoende om op het scoreformulier te komen.

Dost kreeg de bal toevallig voor de voeten, nadat ploeggenoot Luiz Gustavo op keeper Marc-Andre ter Stegen was gestuit, en faalde niet. De oud-speler van Heracles en Heerenveen bepaalde daarmee de eindstand op 2-2. Diego had Wolfsburg in de 53ste minuut op voorsprong gezet, maar Raffael en Juan Fernando Arango kantelden de score namens Mönchengladbach, waar Luuk de Jong in de slotseconde inviel en Roel Brouwers op de bank bleef.

Mönchengladbach staat derde in de Bundesliga, met 33 punten. De voorsprong van drie punten op nummer vijf Wolfsburg blijft intact. Borussia Dortmund staat tussen beide teams in, met 32 punten. Dortmund ging zaterdag op eigen veld verrassend onderuit (1-2) tegen Hertha BSC, de equipe van de Nederlandse trainer Jos Luhukay.