Remise bij Standard - Anderlecht, Club Brugge profiteert

22 december 2013, 20:00   Bijgewerkt: 22 december 2013, 20:33

De kraker tussen Standard Luik en Anderlecht heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Na een vermakelijke wedstrijd op Sclessin gaf het scorebord een 1-1 eindstand aan. Standard blijft koploper in de Belgische Pro League, maar zag de marge met nummer twee Club Brugge wel slinken. Dat team won eerder op de dag met 1-3 bij AA Gent.

Imoh Ezekiel was de meest opvallende man in de openingsfase. De Nigeriaanse spits van Standard kopte al in de derde minuut op de lat, al deed hij dat wel in buitenspelpositie. Niet veel later trof Ezekiel wel doel, maar opnieuw stond hij buitenspel, waardoor het feest niet doorging.

Het doelpunt van Dennis Praet aan de andere kant in de negentiende minuut was wel rechtsgeldig. De Belgische middenvelder scoorde via het been van keeper Eiji Kawashima, na een pass van Anthony Vanden Borre van achteruit. Laurent Ciman was twee minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar raakte de paal.

Na tien minuten in de tweede helft was het wel raak. Paul-Jose M'Poku bediende Michy Batshuayi en die drukte, na een korte aanname, doeltreffend af met zijn rechtervoet. Daarna waren er over en weer nog kansen, maar een derde doelpunt bleef uit. Bij Anderlecht hield coach John van den Brom Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw op de bank, Ronnie Stam bleef reserve bij Standard.

Nummer twee Club Brugge won eerder op de dag met 1-3 bij AA Gent, waar Sergio Padt het doel verdedigde. Bij rust was het 1-1. Waldemar Sobota zette de ploeg van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) in de elfde minuut op 0-1 in de Ghelamco Arena, voormalig FC Groningen-speler Nicklas Pedersen zorgde twintig minuten later met een volley voor de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft trok Club Brugge de winst alsnog naar zich toe, door doelpunten van opnieuw Sobota en Maxime Lestienne. Laatstgenoemde scoorde uit een vrije trap. Pedersen had wel de kans om de spanning terug te brengen, maar hij miste een strafschop. Ook met elf tegen tien - Club Brugge-speler Tom Högli kreeg in de slotfase rood - kwam Gent niet meer tot scoren.

Standard Luik gaat met 45 punten uit twintig wedstrijden aan kop in de Pro League. Club Brugge volgt met 43 punten op de tweede plaats. Anderlecht en Zulte Waregem voltooien met 41 punten de top-vier. Zulte Waregem wist zaterdag thuis niet te winnen van Oostende (2-2).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!