Coach tempert verwachtingen: "Chili wint WK niet"

24 december 2013, 13:33

Na de uiterst succesvolle kwalificatiereeks, waarin het land met fris voetbal relatief eenvoudig een WK-ticket veilig wist te stellen, wordt in Chili veel verwacht van het komende wereldkampioenschap. Chileense fans hopen dat de ploeg een gooi kan doen naar de wereldtitel, maar bondscoach Jorge Sampaoli tempert op de website van de FIFA de verwachtingen. Het WK winnen is geen realistisch doel, stelt de oefenmeester.

"Gezien de teams waar we tegen moeten spelen, is het niet logisch om te denken dat we tot de kandidaten voor de wereldtitel behoren", zegt de Argentijnse trainer van Chili, één van de tegenstanders van Nederland in de groepsfase. "De logische kandidaten voor de titel zijn de bekende namen. Als het toernooi verrassend verloopt kan Chili meedoen, maar de verhoudingen lijken nu niet veel anders dan tijdens voorgaande toernooien."

Sampaoli weet echter hoe hooggespannen de verwachtingen in Chili zijn. "Ik word er een beetje ongemakkelijk van, want de verwachtingen zijn niet realistisch. Het voelt een beetje alsof men iets wil dat eigenlijk onhaalbaar is. Maar het is geen prettig idee dat mensen van mij verwachten dat ik Chili wereldkampioen kan maken. Zeker als ik er aan denk hoe moeilijk dat gaat worden. Andere teams zijn echt nog een klasse beter dan wij."

Het eerste doel van Chili is om de groep door te komen. Maar met Spanje, Nederland en Australië als tegenstanders, weet Sampaoli dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. "We moeten de groepsfase benaderen zoals iedere andere groepsfase en de uitdagingen accepteren. Daarvoor hebben we hongerige en gretige spelers nodig. Als we hard werken en als team goed functioneren, kunnen we de strijd aangaan." Chil is daarbij voor een groot deel afhankelijk van zijn sterren Alexis Sanchez, Arturo Vidal en Eduardo Vargas, benadrukt de coach. "Als die spelers op het WK niet hun normale niveau halen, gaan we het heel lastig krijgen."

Tijdens het WK van 2010 overleefde Chili de groepsfase en verloor het in de tweede ronde van Brazilië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen