Ibrahimovic snapt niets van Zweedse voetbalrel

25 december 2013, 21:07

Zlatan Ibrahimovic werd woensdag voor het vijfde jaar op rij verkozen tot meest populaire sporter van Zweden. De spits van Paris Saint Germain heeft zichzelf enkele uren later echter niet populair gemaakt bij de liefhebbers van damesvoetbal. De oud-Ajacied neemt het werk van zijn vrouwelijke collega's niet bepaald serieus.

In Zweden brak onlangs een rel uit rond de verschillen tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Middenvelder Anders Svensson ontving van de nationale voetbalbond een auto omdat hij Thomas Ravelli met zijn 144ste interland afloste als recordinternational. Therese Sjogran kreeg die erkenning echter nooit, terwijl zij al 187 keer voor Zweden uitkwam. Dat schoot velen in het verkeerde keelgat, maar Ibrahimovic vindt het niet meer dan logisch.

"Met alle respect, je kan mannen- en vrouwenvoetbal niet met elkaar vergelijken. Geef het op, het is niet eens grappig meer", zegt Ibrahimovic tegen Expressen. "In Europa vergelijkt men mij met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, terwijl ik in Zweden wordt vergeleken met een vrouwenvoetballer. Sorry hoor, maar de dames moeten slechts die beloning krijgen die past bij hetgeen ze produceren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen