FA gaat 'antisemitisch gebaar' Anelka onderzoeken

28 december 2013, 23:27

De Engelse voetbalbond FA gaat een onderzoek instellen naar het gedrag van Nicolas Anelka (foto, links) in het duel met West Ham United (3-3). De aanvaller van West Bromwich Albion vierde zaterdag zijn eerste van twee doelpunten door La Quenelle te brengen. Dat gebaar wordt als antisemitisch gezien.

Anelka is zich van geen kwaad bewust. La Quenelle werd vooral bekend door de Franse komiek Dieudonne en volgens Anelka was het een eerbetoon aan zijn landgenoot, met wie hij goede vrienden is. "Het gebaar was niet meer dan een speciaal eerbetoon voor mijn vriend en komiek Dieudonne", legt de 34-jarige Fransman uit via Twitter.

De FA nam echter geen genoegen met de verklaring en heeft laten weten dat er een onderzoek naar Anelka wordt ingesteld. Keith Downing, de coach van Anelka, neemt het op voor zijn speler. "Het gebaar had niets te maken met wat men denkt", vertelt de oefenmeester tegenover SkySports. Downing sluit zich aan bij de verklaring van Anelka. "De Franse komiek gebruikt het gebaar in zijn acts, dus het geroddel kan wel ophouden. Echt belachelijk. Anelka is compleet verrast door alle commotie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen