Daerden (31) zet punt achter voetbalcarrière

31 december 2014, 13:49

Koen Daerden hangt zijn kicksen per direct aan de wilgen. De 31-jarige middenvelder van MVV Maastricht heeft deze keuze gemaakt omdat diverse blessures hem lange tijd in de weg stonden. Daerden gaat zich focussen op een carrière als trainer.

De oud-speler van onder meer KRC Genk, Club Brugge en Standard Luik is bij Genk al actief als jeugdcoach. "En op 14 januari begin ik met mijn trainerscursus", citeert Sporza. Daerden legt uit dat zijn lichaam niet altijd meewerkte tijdens zijn voetballoopbaan: “In totaal heb ik meer dan drie jaar moeten revalideren. Negen keer lag ik op de operatietafel. Steeds vaker vroeg ik me af waarom ik dit nog deed. Ik had geen doel meer en dan houdt het op", aldus Daerden.

De oud-middenvelder zal op een lager niveau wellicht nog wel eens binnen de lijnen verschijnen: "Ik zal hier en daar nog wel eens een wedstrijdje spelen, maar in de lagere afdelingen of in provinciale gaan voetballen, dat is niet aan mij besteed. Ik kies voor een nieuwe toekomst", stelt Daerden, die in 2012 op proef was bij Willem II en daarna voor MVV uitkwam (elf duels).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen