Arsenal op valreep weer aan kop in Premier League

Ger
1 januari 2014, 18:05   Bijgewerkt: 1 januari 2014, 18:28

Arsenal heeft de koppositie in de Premier League op de eerste dag van 2014 ternauwernood weer in handen genomen. De ploeg uit Londen boekte in de thuiswedstrijd tegen Cardiff City een benauwde zege. Door late treffers van invaller Nicklas Bendtner en Theo Walcott werd het 2-0. Arsenal neemt de eerste plaats weer over van Manchester City, dat eerder deze middag al won bij Swansea City (2-3). Het verschil tussen beide clubs is slechts een punt.

Arsenal had tegen Cardiff een overwicht, maar de doelpunten bleven lang uit. Het inbrengen van breekijzer Bendtner bleek uiteindelijk een gouden greep te zijn. De Deense aanvaller opende de score in de 88e minuut. Hij moest daarna wel het veld verlaten. Bendtner raakte bij zijn doelpunt geblesseerd door een botsing met keeper David Marshall. In de toegevoegde tijd legde Walcott de eindstand vast. Chelsea sloot de uitwedstrijd tegen Southampton winnend af: 0-3. In de tweede helft namen Ferando Torres, Willian en Oscar de doelpunten voor hun rekening. Chelsea is de huidige nummer drie van Engeland, met twee punten achterstand op de Arsenal.

Liverpool deed op het eigen Anfield Road goede zaken tegen Hull City. De manschappen van manager Brendan Rodgers zegevierden met 2-0. Daniel Agger en Luis Suarez - met een schitterende vrije trap - waren trefzeker. Voor de Uruguayaanse oud-Ajacied was het zijn twintigste treffer van het seizoen. Door de overwinning neemt Liverpool de vierde plaats over van rivaal Everton. De stadgenoot bleef in de uitwedstrijd tegen Stoke City op 1-1 steken. Oussama Assaidi, oud-speler van SC Heerenveen, zette de thuisploeg op voorsprong. Leighton Baines tekende in de blessuretijd vanaf elf meter voor de gelijkmaker.