Van Hooijdonk: "Pellè is een hype, echt ongekend"

2 januari 2014, 09:03

Graziano Pellè is bij Feyenoord de man waar het om draait. Nadat zijn avontuur bij AZ mislukte, keerde hij terug in Nederland, waar hij bij Feyenoord al vrij snel furore wist te maken. Pierre van Hooijdonk, die weet hij hoe het is om van waarde te zijn voor Feyenoord, is onder de indruk: “Graziano is nog populairder dan ik destijds. Niet dat ik aandacht tekort kwam, maar hij is een hype. Echt ongekend.”

Hoewel Pellè geniet van alle positieve aandacht, vindt hij het raar dat hij populairder lijkt te zijn dan Van Hooijkdonk: “Het is raar. Pierre won de UEFA Cup voor Feyenoord. Hij scoorde vaker en was beslissender dan ik. De enige reden dat ik populairder ben, is misschien omdat ik Italiaan ben. Ruud Gullit was in Italië óók een fenomeen, omdat hij een Nederlander was. Naar je landgenoten kijk je nuchterder”, stelt Pellè tegen het Algemeen Dagblad. Van Hooijdonk beaamt dit: “Wat van ver komt, is goed”, zegt de oud-spits van Feyenoord.

De Italiaanse spits geniet van zijn status, maar weet dat het altijd om de prestaties binnen de lijnen zal blijven draaien: “Tastbaar succes op het veld is altijd belangrijker. Hartstikke leuk dat jongetjes in Rotterdam hetzelfde kapsel willen als ik, maar Pierre heeft de UEFA Cup gewonnen. Dat telt écht. Dat blijft voor altijd”, weet Pellè.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen